تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه

تمامی شبکه ها از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی تشکیل شده اند که با هدف تبادل اطلاعات به یکدیگر متصل میشوند. در حقیقت بکارگیری تجهیزات شبکه باید به گونه ای باشد تا کلاینتها بتوانند با حفظ کیفیت و سرعت مطلوب به تبادل اطلاعات بپردازند.

اکتیو و پسیو در انگلیسی به معنای (active: فعال) و (passive: غیرفعال) میباشد. در واقع اکتیو و پسیو در الکترونیک از جمله عبارات رایج در علم شبکه می باشند با وجود اینکه این دو مفهوم از یکدیگر مجزا هستند اما یکدیگر را کامل کرده و با کمک یکدیگر شبکه را میسازند.

اکتیو یعنی چه؟ تجهیزات active شبکه که در آن انواع تجهیزات الکترونیکی وجود دارد علاوه بر اتصال به برق سیگنالها را نیز تقویت میکنند.

از جمله تجهیزات اکتیو شبکه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • سرورها
  • هاب شبکه
  • سوئیچ شبکه
  • مودم
  • روتر
  • اکسس پوینت
  • Repeater
  • فایروال
  • کارت شبکه

سرورها

اصلیترین نقش در شبکه بر عهده ی سرورها میباشد. سروها در انواع مختلفی از جمله ایستاده، تیغه ای، ابری و… تولید و عرضه میشوند. از جمله بهترین برندهای سرور میتوان به hp اشاره کرد.

در واقع سرورها نقش اصلی را در برقراری ارتباطات شبکه دارند، سرور با تامین منابع پردازشی مورد نیاز کاربر، تخصیص IP، اشتراک گذاری فایلها و استفاده از منابع سخت افزاری در اختیار کاربران قلب اصلی شبکه های کامپیوتری می باشد.

هاب شبکه

هاب شبیه به سوئیچ عمل میکند با این تفاوت که تکنولوژی آن قدیمی بوده و عملکرد و سرعت آن پایین است. در حقیقت hub وظیفه ی اتصال تجهیزات شبکه را بر عهده دارد.

از هاب میتوان به عنوان تقویت کننده برای آن دسته از سیگنالهایی که بعد از مسافتهای طولانی ضعیف میشوند نیز استفاده کرد. در صورت ورود داده ها بصورت آنالوگ هاب آنها را به سیگنال منتقل میکند. هابها به دو مدل پورت ساده و چندگانه تقسیم میشوند.

یکی از مشکلاتی که هاب در شبکه ایجاد میکند مصرف و تداخل بیش از حد پهنای باند میباشد.

سوئیچ شبکه

همانطور که پیشتر اشاره شد سوئیچ و هاب عملکردی مشابه به یکدیگر را دارند. اما سوئیچ هوشمندانه تر از هاب عمل میکند، سوئیچها به 2 مدل مدیریتی و غیر مدیریتی تقسیم میشوند علاوه بر این سوئیچها قابلیت پشتیبانی از PoE، را دارند و در هوشمند یا نیمه هوشمند بودن و تعداد پورتها با یکدیگر متفاوت هستند.

مودم

مودم یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه میباشد. مودم وظیفه ی تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ را دارد. در واقع مودم با دریافت سیگنالهای دیجیتال با فرکانسهای مختلف آنرا به سیگنالهای آنالوگ تبدیل کرده و به مقصد ارسال میکند. مودم مقصد نیز سیگنالهای دیجیتال را از طریق تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال به سیستم منتقل میکند.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *